
Mesleğin öngördüğü mesleki eğitimi almış ve ardından yapılan sınavlarda başarılı olmuş kişilere verilen belgedir. Günümüz Türkiye’sinde bu belgeye verilen önem günden güne artmaktadır. Şirketimiz ise bu uygulamayı en iyi şekilde sürdürmekte ve birçok insanı bu belgeyi almaya teşvik etmektedir.
İSG Ekibi bu konuda başvuran herkese yardımcı olmakta ve başvuruları değerlendirmektedir. Başvuru ardından başvurusu değerlendirilen ve onaylanan adaylar hem teorik hem uygulamaya dayalı Mesleki Yeterlilik sınavına tabi tutulur. Başarılı olan adaylara Mesleki Yeterlilik Belgesi verilir. Nitelikli ve belgeli iş gücünün gittikçe önem kazandığını ve işverenin nitelikli ve belgeli işçiler tercih ettiğini göz önünde bulundurursak hem işsizler hem de elinde belgesi olmayan çalışanlar için bu belge son derece önem kazanmaktadır. Yani bu belge alındığında fırsatları da beraberinde getirmektedir. Özellikle son yıllarda yaşanan iş kazalarından sonra gereken önlemlerin alınmadığı ve belgesiz işçi çalıştırıldığı tespit edilmiş ve buna yönelik denetim daha da artırılmıştır.
Mesleki Yeterlilik Belgesi şu anda 36 mesleğe yönelik verilmekte ve bu belgeye sahip olmayanlar bu mesleklerde çalışamamaktadırlar. Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ 11 Kasım 2018 tarihli ve 30592 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda söz konusu tebliğ ekindeki listede belirtilen mesleklerde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale getirilmiştir.
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Meslekler Listesi